Новые материалы
  • 12.11.2018
    Новости. «Распил 21 миллиарда президентского бабла» (Выпуск №48)
    Сегодня поговорим о проблеме бесплодия молодого поколения из-за употребления ГМО, вреде современной медицины,...
  • 09.11.2018
    Новости. Новый закон: если ты не сдал биометрию, то ты террорист (Выпуск №47)
    Биометрию принудят сдавать в обязательном порядке! Какие будут трудности в жизни для тех, кто откажется от карточек и...
  • 05.11.2018
    Исполнение пророчеств старцев и современные пророчества
    Сегодняшнее видео мы посвящаем теме пророчеств старцев о грядущих временах, который уже частично начинают сбываться,...
  • 02.11.2018
    Новости. Скоро граждане будут попадать в свои дома через специальные КПП (Выпуск №46)
    В России собираются отменить тождества личности для граждан, антенны и излучатели научились искусно маскировать, а...
  • 30.10.2018
    Новости. Как получить бумажный паспорт в Украине (Выпуск №45)
    Сегодня поговорим о том, как хитро составляются заявления о согласии на обработку персональных данных, почему важно их...
  • 26.10.2018
    Самое главное – отказаться от подписи
    Почему не достаточно просто сжечь или выбросить все документы? Почему нужно обязательно отказываться от них официально,...
  • 24.10.2018
    Как избежать лишних прививок?
    Сегодня мы решили посвятить отдельный выпуск проблеме массовой вакцинации взрослых и детей, к которой активно призывают...
  • 19.10.2018
    Новости. О чем сговорились полиция и психбольницы (Выпуск №44)
    Как, оказывается, сотрудничают полиция и психиатрические больницы, почему сейчас опасно говорить о Советском Союзе, как...
  • 16.10.2018
    Новости. Как удалить личную запись с портала Госуслуг (Выпуск №43)
    Можно ли удалить учетную запись на портале Госуслуги, как убивают нашу медицину, как ставят метки при получении...
  • 09.10.2018
    Новости. За наше лицемерие будем ходить в шапочке из фольги (Выпуск №42)
    Отчего во всем мире высыхают водоемы с пресной водой? Почему нужно всегда в первую очередь надеяться и поступать по...
  • 09.10.2018
    О звериной сущности биометрической идентификации
    Что такое биометрическая идентификация и как она происходит, кому это выгодно и какие последствия за собой влечет? Что...
  • 05.10.2018
    Новости. Враг отступил, или в Украине теперь можно получать бумажный паспорт (Выпуск №41)
    В новом выпуске новостей обсуждаем результаты молитвенного стояния против ID-карт у Верховного Суда Украины, сценарии...
  • 03.10.2018
    Ходить или не ходить
    Постараемся более подробно ответить на вопрос о том, ходить или не ходить в храмы, где поминают патриарха, покажем,...
  • 01.10.2018
    Новости. Всегда нашу интеллигенцию мучил вопрос: кто виноват и что делать? (Выпуск №40)
    В сегодняшнем выпуске новостей говорим о том, каким образом хотят уничтожить население страны, как нас пытаются...
  • 28.09.2018
    Как живут семьи целителей. Покаяние. Часть 7
    В этом выпуске бывшая целительница расскажет, как использование темных сил влияло на ее здоровье и здоровье ее близких,...
  • 27.09.2018
    Искусственный интеллект займется диагнозами
    Ассоциация разработчиков систем искусственного интеллекта совместно с медицинским сообществом приступила к реализации...
  • 26.09.2018
    Образец заявления на получение бумажного паспорта в виде книжечки при утрате ID-карты
    19 сентября 2018 года Большая палата Верховного Суда УКраины приняла поставновление по делу, которым признала...
  • 25.09.2018
    Сельская жизнь. Заканчиваем ремонт, почти. 9
    Сегодня мы расскажем, насколько продвинулась работа по ремонту нашего дома, что у нас растет на огороде, и покажем еще...
  • 24.09.2018
    Новости. Автокефалия по-варфоломеевски. Пенсию можно получить без СНИЛС (Выпуск №39)
    Сегодня говорим о том, примут ли автокефалию для Украины, каким будет этот процесс, смогут ли простые люди на него...

Образец заявления об отказе от обработки персональных данных в Украине

В Украине во всех государственных и частных учреждениях происходит сбор персональных данных каждого гражданина страны с целью его последующей обработки и контроля за населением! Однако, если вы не желаете делиться своими личными данными с мировым правительством, то имеете полное право от этого отказаться. Законом Украины N 2297-VI от 1.06. 2010 г. «Про захист персональних даних», ст. 6, п. 6, предусматривается возможность не давать согласие на сбор и обработку персональных данных:
Не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
Исходя из этого, вы можете написать заявление по следующему образцу и отправить его на место работы, в поликлинику, банк либо любое другое предприятие или учреждение, где вас просят подписать согласие на обработку персональных данных:

Керівнику________________________(назва установи)
_____________________________________________________
адреса _________________ ____________________________

З А Я В А
про ненадання згоди на збір та обробку персональних даних


Я,________________________________________________________________________, детально ознайомившись з текстом Закону України « Про захист персональних даних» (далі – Закон), переконався (переконалася), що цей Закон « регулює відносини, пов’язані із захистом персональних даних під час їх обробки» ( ст.1 Закону) ВИНЯТКОВО тих громадян, які бажають надати відповідним органам свої особисті дані.

В даному Законі не передбачається, що згоду на збір та обробку відомостей про себе громадянин повинен надавати ОБОВ'ЯЗКОВО, під загрозою відключення телефону, газу, електроенергії, тепла, виселення з житла, централізованого вивезення сміття, позбавлення належних за законом пільг чи будь-якого іншого тиску з боку роботодавців,, володільців, розпорядників баз даних, представників державних органів, власників телекомунікаційних систем, керівників підприємств комунального господарства, управлінь статистики та інших структур.

Підтвердженням цьому є ст.2 Закону, де сказано: «згода суб’єкта персональних даних - будь-яке документоване, зокрема, письмове ДОБРОВІЛЬНЕ волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки». А у ч.6 ст.6 Закону наголошується: « Не допускається обробка даних про фізичну особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини». Про це ж ідеться в ст.32 Конституції України, в ч.2 ст. 11 Закону України « Про інформацію». Мої права щодо вільного волевиявлення підтверджені також статями 34,35, 57,64 Конституції України.

До то ж у мене викликає занепокоєння, що у ст. 29 Закону передбачено транскордонну (закордонну) передачу цих даних без наданого мною повторного дозволу і навіть без мого відома.

Керуючись вищенаведеним та у відповідності до п.5 ч.2 ст. 8 Закону, який надає мені право «пред'являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних…», повідомляю офіційно, що я НЕ ДАЮ ЗГОДИ на збір та обробку моїх персональних даних, не маю наміру надавати інформацію про себе понад ту, яка була надана мною при укладанні договору на користування _________________________________________.

Також заявляю, що своїм волевиявленням я не порушую жодного з вищезгаданих та інших законів України і не повин_____ нести відповідальності чи покарання за ненадання згоди на збір і обробку своїх персональних даних.
На основі вищенаведеного

П Р О Ш У :

- не примушувати мене підписувати згоду на збір і обробку персональних даних та надати можливість користуватися послугами _________________________________ на основі раніше укладеного договору, в якому жодним словом не йдеться про право Вашого підприємства на збір, обробку, передачу третім, невідомим мені, особам відомостей про мене.

МОЇ ДІЇ УЗГОДЖУЮТЬСЯ З РІШЕННЯМ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ВІД 20 СІЧНЯ 2012 РОКУТА З НОРМ ЗУ «ПРО ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ».

Прошу надати мені відповідь у строки, передбачені чинним законодавством, за вищенаведеною адресою.

Дата__________________ Підпис____________________

Пример заявления


Если вы уже подисали соглашение на использование и обработку персональных данных по незнанию, а теперь хотите его отозвать, напишите заявление по следующему образцу:

Керівнику________________________(назва установи)
Адреса______________________________________________
Від кого ____________________________________________

ЗАЯВА

про відмову від надання згоди на збір та обробку персональних даних


Мною у ____ (назва закладу, відділення) у _____ (місяць, рік) була проведена операція (назва операції, послуги тощо) з (продажу, покупки тощо).
Тільки після проведення операції побачив(ла) (на квитанції, у договорі) фразу «Згоден на обробку будь-яких моїх персональних даних з метою надання _____ послуг», під якою я помилково поставив(ла) свій підпис.

Я не згоден (не згодна) з цією фразою. І якби знав(ла) про неї, то не став(ла) би проводити таку операцію в банку.

Згідно з пп.11 п.2 ст. 8 Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI «суб’єкт персональних даних має право відкликати згоду на обробку персональних даних».

Цією Заявою повідомляю Вас, що згідно з пп.11 п.2 ст.8 Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI я відкликаю усі свої згоди на обробку будь-яких моїх персональних даних з метою надання _____ послуг, які надавав раніше вашому банку.


Дата _______ Підпис ___________
Однако вы должны понимать, что полностью аннулировать данное ранее согласие нельзя. Как минимум вы сможете отозвать согласие относительно последующей обработки данных, однако уже обработанные данные таковыми и останутся. А у многих и вовсе есть подозрение, что отказ от обработки – это лишь способ усыпить нашу бдительность, ведь данные-то все равно остаются в распоряжении вышестоящих огранов. Но это лучше бездействия: официальный отказ, во-первых, станет вашим сознательным шагом к спасению души перед Богом, а во-вторых – в случае необходимости поможет вам отстаивать свои права в суде.


Как написать заявление об отказе от обработки персональных данных ребенка

Тот же самый Закон «Про захист персональних даних» защищает ваши права и тогда, когда согласие на обработку данных требуется от вас и вашего несовершеннолетнего ребенка. В этом случае тоже следует написать заявление на имя директора учебного заведения, заведующего детским садиком, директора больницы или заведующего отделения и т. п. Вот образец:

Директору____________________ (назва навчального закладу)
батька (матері)___________________(клас та прізвище дитини)
_________________________________(прізвище одного з батьків)
Адреса________________________________________________________

ЗАЯВА

про ненадання згоди на збір та обробку персональних даних

Я,__________, детально ознайомившись з текстом Закону України «Про захист персональних даних» (далі - Закон), пересвідчився (пересвідчилася), що згода на збір та обробку персональних даних - це ДОБРОВІЛЬНЕ волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку персональних даних (в нашому випадку - моїх та моєї дитини (ст.2 Закону). А отже, як далі свідчить ч.6 ст.6 Закону, «НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ обробка даних про фізичну особу БЕЗ її ЗГОДИ» (без згоди повноправних представників малолітньої чи неповнолітньої дитини).

Наші права на недоторканість інформації особистого характеру захищені ст.32 Конституції України, згідно з якою «не допускається збір, зберігання, використання та розповсюдження конфіденційної інформації про особистість без її згоди, крім випадків визначених законом і лише в інтересах національної безпеки, економічних благ та прав людини». Про це ж свідчить і ч.2 ст.11 Закону України «Про інформацію». А рішення Конституційного Суду України від 20 січня 2012 року, прийняте у відповідь на запит групи депутатів про використання персональних даних, наголошує на неправомірності вимагання конфіденційної інформації про людину та використання такої інформації без її згоди.

Таким чином, вимога навчальних закладів дати згоду на обробку персональних даних учня є АНТИКОНСТИТУЦІЙНОЮ та суперечить державним законодавчим актам та міжнародним угодам, зокрема, і самому Закону України « Про захист персональних даних».

Підписуючи згоду, ми даємо дозвіл на широке використання відомостей про себе, бо обробка персональних даних, це не що інше, як сукупність дій, пов'язаних із збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, зміною, поновленням, адаптуванням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею, в т. ч. невідомим нам третім особам і за кордон -ст.29 Закону), знеособленням, знищенням в інформаційній (автоматизованій) системі БУДЬ-ЯКОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО НАС (ст. 2 Закону)

А відтак ми самі погоджуємося на збір інформації про себе через цілодобовий автоматизований наземний чи супутниковий контроль, відеоспостереження, знімання та ідентифікацію біометричних даних на різних пропускних пунктах, відстеження наших фінансових операцій через автоматизований контроль в банках і магазинах, визначення наших місцезнаходжень та переміщень через системи турнікетів, через чіпи в мобільних телефонах. чіпи в електронних документах, чіпи, імплантовані в людські тіла... Даючи згоду на зміну, адаптацію, знищення своїх персональних даних ми піддаємо себе ризику позбутися життєвонеобхідних громадянських, економічних і соціальних прав.

Керуючись вищенаведеним та у відповідності до п.5 ч.2 ст.8 Закону Я НЕ ДАЮ ЗГОДИ на збір, обробку, використання персональних даних моїх та моєї дитини.

Оскільки Міністерство освіти не дає мені та моїй дитині документованої, завіреної печатками та підписами керівництва, гарантії на недопущення зазначених вище маніпуляцій з нашими персональними даними, а школа, будучи лише посередником у передачі наших даних Міністерству освіти, теж не може гарантувати захищеності персональних відомостей про нас та на основі всього вищезазначеного

ПРОШУ:

- не примушувати мене підписувати згоду на збір і обробку персональних даних про мене та про мою дитину, не чинити нас тиск з погрозами, оскільки я не порушую жодного з законів України;
- для здійснення навчально-виховного процесу користуватися даними про мою дитину, які досі були у розпорядженні школи, без внесення їх до будь-яких електронних баз.
Відповідь прошу надати у визначені чинним законодавством терміни за вказаною вище адресою.

Дата ________ Підпис ___________