Новые материалы
  • 22.06.2018
    Родители, будьте бдительны! Образцы заявлений отказа на обработку ПД и не только
    Уважаемые родители! По многочисленным жалобам, поступающим со всей территории РФ о принуждении к подписанию согласия...
  • 22.06.2018
    Новости. От вышек у людей начались частые головные боли (Выпуск №22)
    В 22-м выпуске новостей мы поговорим о новостях, связанных с установкой подозрительных вышек в разных регионах страны,...
  • 21.06.2018
    Апокалипсис. Занятие 10. Книга пророка Даниила. Глава 5. Часть 2. Толкование.
    Во 2-й части нашего выпуска с разбором 5-й главы книги пророка Даниила мы предложим толкование таких событий, как...
  • 20.06.2018
    Апокалипсис. Занятие 9. Книга пророка Даниила. Глава 5. Часть 1. Толкование.
    В первой части выпуска, посвященного 5-й главе книги пророка Даниила, речь пойдет о царе Валтасаре и его богохульном...
  • 18.06.2018
    Чем опасны «православные» целители? Часть 3
    В третьей части роликов о целительстве и оккультизме мы продолжаем рассматривать то, как и чем живут эти целители, как...
  • 14.06.2018
    Апокалипсис. Занятие 8. Книга пророка Даниила. Глава 4. Часть 2. Толкование.
    Продолжаем разбирать 4-ю главу книги пророка Даниила о пророческих снах царя Навуходоносора. В первой части мы...
  • 13.06.2018
    Апокалипсис. Занятие 7. Книга пророка Даниила. Глава 4. Часть 1. Толкование.
    В 4-й главе книги пророка Даниила мы разберем еще один пророческий сон, данный царю Навуходоносору и касающийся лично...
  • 12.06.2018
    Чем опасны «православные» целители? Часть 2
    Мы продолжаем комментировать опыт бывшей "православной целительницы" Эллы Юнг, которая была обманута сатаной,...
  • 11.06.2018
    Новости. Одни хотят одно, другие — другое, а выйдет то, что никто не хотел (Выпуск №21)
    Чем грозит нам ускоряющийся технический прогресс, внедрение цифровой экономики и превращение нашего общества в...
  • 07.06.2018
    Апокалипсис. Занятие 6. Книга пророка Даниила. Глава 3. Часть 2. Толкование.
    Продолжаем обсуждать 3-ю главу книги пророка Даниила. Во второй части мы рассмотрим, как три иудейских отрока...
  • 06.06.2018
    Апокалипсис. Занятие 5. Книга пророка Даниила. Глава 3. Часть 1. Толкование.
    Начинаем обсуждать 3-ю главу книги пророка Даниила, где поднимается одна из главных во всем Священном Писании тем -...
  • 04.06.2018
    Чем опасны «православные» целители? Часть 1
    Мы начинаем новую серию роликов, посвященных магии, колдовству, целительству, оккультизму и подобным вещам -- обсудим,...
  • 01.06.2018
    Новости. Секретная встреча на тему: Как обойти федеральный закон за закрытыми дверями? (Выпуск №20)
    В 20-м выпуске мы рассмотрим новости о том, что в следующем году для россиян собираются внедрить так называемый...
  • 31.05.2018
    Апокалипсис. Занятие 4. Книга пророка Даниила. Глава 2. Часть 2. Толкование.
    Сегодня продолжаем говорить о 2-й главе книги пророка Даниила. В 1-й части мы говорили о том, как развивались события,...
  • 31.05.2018
    Апокалипсис. Занятие 3. Книга пророка Даниила. Глава 2. Часть 1. Толкование.
    Мы продолжаем рассматривать книгу пророка Даниила в составе нашего цикла видео об Апокалипсисе, и сегодня начинаем...
  • 28.05.2018
    Выживание в лесу. Жизнь заброшенных деревень. Небольшое наше путешествие. Часть 7
    В этом выпуске нашего цикла видео, посвященных выживанию в лесу и жизни в деревне, мы ответим на некоторые популярные...
  • 25.05.2018
    Новости. Новые современные видения и толкования об Апокалипсисе (Выпуск №19)
    Мы сделали новую подборку различных роликов на тему чипов, биометрических документов и новых технологий, призванных...
  • 24.05.2018
    Апокалипсис. Занятие 2. Книга пророка Даниила. Глава 1. Толкoвание.
    Во втором занятии обсудим содержание 1-й главы книги пророка Даниила, где говорится о его личной истории, в частности о...

Образец заявления об отказе от обработки персональных данных в Украине

В Украине во всех государственных и частных учреждениях происходит сбор персональных данных каждого гражданина страны с целью его последующей обработки и контроля за населением! Однако, если вы не желаете делиться своими личными данными с мировым правительством, то имеете полное право от этого отказаться. Законом Украины N 2297-VI от 1.06. 2010 г. «Про захист персональних даних», ст. 6, п. 6, предусматривается возможность не давать согласие на сбор и обработку персональных данных:
Не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
Исходя из этого, вы можете написать заявление по следующему образцу и отправить его на место работы, в поликлинику, банк либо любое другое предприятие или учреждение, где вас просят подписать согласие на обработку персональных данных:

Керівнику________________________(назва установи)
_____________________________________________________
адреса _________________ ____________________________

З А Я В А
про ненадання згоди на збір та обробку персональних даних


Я,________________________________________________________________________, детально ознайомившись з текстом Закону України « Про захист персональних даних» (далі – Закон), переконався (переконалася), що цей Закон « регулює відносини, пов’язані із захистом персональних даних під час їх обробки» ( ст.1 Закону) ВИНЯТКОВО тих громадян, які бажають надати відповідним органам свої особисті дані.

В даному Законі не передбачається, що згоду на збір та обробку відомостей про себе громадянин повинен надавати ОБОВ'ЯЗКОВО, під загрозою відключення телефону, газу, електроенергії, тепла, виселення з житла, централізованого вивезення сміття, позбавлення належних за законом пільг чи будь-якого іншого тиску з боку роботодавців,, володільців, розпорядників баз даних, представників державних органів, власників телекомунікаційних систем, керівників підприємств комунального господарства, управлінь статистики та інших структур.

Підтвердженням цьому є ст.2 Закону, де сказано: «згода суб’єкта персональних даних - будь-яке документоване, зокрема, письмове ДОБРОВІЛЬНЕ волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки». А у ч.6 ст.6 Закону наголошується: « Не допускається обробка даних про фізичну особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини». Про це ж ідеться в ст.32 Конституції України, в ч.2 ст. 11 Закону України « Про інформацію». Мої права щодо вільного волевиявлення підтверджені також статями 34,35, 57,64 Конституції України.

До то ж у мене викликає занепокоєння, що у ст. 29 Закону передбачено транскордонну (закордонну) передачу цих даних без наданого мною повторного дозволу і навіть без мого відома.

Керуючись вищенаведеним та у відповідності до п.5 ч.2 ст. 8 Закону, який надає мені право «пред'являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних…», повідомляю офіційно, що я НЕ ДАЮ ЗГОДИ на збір та обробку моїх персональних даних, не маю наміру надавати інформацію про себе понад ту, яка була надана мною при укладанні договору на користування _________________________________________.

Також заявляю, що своїм волевиявленням я не порушую жодного з вищезгаданих та інших законів України і не повин_____ нести відповідальності чи покарання за ненадання згоди на збір і обробку своїх персональних даних.
На основі вищенаведеного

П Р О Ш У :

- не примушувати мене підписувати згоду на збір і обробку персональних даних та надати можливість користуватися послугами _________________________________ на основі раніше укладеного договору, в якому жодним словом не йдеться про право Вашого підприємства на збір, обробку, передачу третім, невідомим мені, особам відомостей про мене.

МОЇ ДІЇ УЗГОДЖУЮТЬСЯ З РІШЕННЯМ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ВІД 20 СІЧНЯ 2012 РОКУТА З НОРМ ЗУ «ПРО ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ».

Прошу надати мені відповідь у строки, передбачені чинним законодавством, за вищенаведеною адресою.

Дата__________________ Підпис____________________

Пример заявления


Если вы уже подисали соглашение на использование и обработку персональных данных по незнанию, а теперь хотите его отозвать, напишите заявление по следующему образцу:

Керівнику________________________(назва установи)
Адреса______________________________________________
Від кого ____________________________________________

ЗАЯВА

про відмову від надання згоди на збір та обробку персональних даних


Мною у ____ (назва закладу, відділення) у _____ (місяць, рік) була проведена операція (назва операції, послуги тощо) з (продажу, покупки тощо).
Тільки після проведення операції побачив(ла) (на квитанції, у договорі) фразу «Згоден на обробку будь-яких моїх персональних даних з метою надання _____ послуг», під якою я помилково поставив(ла) свій підпис.

Я не згоден (не згодна) з цією фразою. І якби знав(ла) про неї, то не став(ла) би проводити таку операцію в банку.

Згідно з пп.11 п.2 ст. 8 Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI «суб’єкт персональних даних має право відкликати згоду на обробку персональних даних».

Цією Заявою повідомляю Вас, що згідно з пп.11 п.2 ст.8 Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI я відкликаю усі свої згоди на обробку будь-яких моїх персональних даних з метою надання _____ послуг, які надавав раніше вашому банку.


Дата _______ Підпис ___________
Однако вы должны понимать, что полностью аннулировать данное ранее согласие нельзя. Как минимум вы сможете отозвать согласие относительно последующей обработки данных, однако уже обработанные данные таковыми и останутся. А у многих и вовсе есть подозрение, что отказ от обработки – это лишь способ усыпить нашу бдительность, ведь данные-то все равно остаются в распоряжении вышестоящих огранов. Но это лучше бездействия: официальный отказ, во-первых, станет вашим сознательным шагом к спасению души перед Богом, а во-вторых – в случае необходимости поможет вам отстаивать свои права в суде.


Как написать заявление об отказе от обработки персональных данных ребенка

Тот же самый Закон «Про захист персональних даних» защищает ваши права и тогда, когда согласие на обработку данных требуется от вас и вашего несовершеннолетнего ребенка. В этом случае тоже следует написать заявление на имя директора учебного заведения, заведующего детским садиком, директора больницы или заведующего отделения и т. п. Вот образец:

Директору____________________ (назва навчального закладу)
батька (матері)___________________(клас та прізвище дитини)
_________________________________(прізвище одного з батьків)
Адреса________________________________________________________

ЗАЯВА

про ненадання згоди на збір та обробку персональних даних

Я,__________, детально ознайомившись з текстом Закону України «Про захист персональних даних» (далі - Закон), пересвідчився (пересвідчилася), що згода на збір та обробку персональних даних - це ДОБРОВІЛЬНЕ волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку персональних даних (в нашому випадку - моїх та моєї дитини (ст.2 Закону). А отже, як далі свідчить ч.6 ст.6 Закону, «НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ обробка даних про фізичну особу БЕЗ її ЗГОДИ» (без згоди повноправних представників малолітньої чи неповнолітньої дитини).

Наші права на недоторканість інформації особистого характеру захищені ст.32 Конституції України, згідно з якою «не допускається збір, зберігання, використання та розповсюдження конфіденційної інформації про особистість без її згоди, крім випадків визначених законом і лише в інтересах національної безпеки, економічних благ та прав людини». Про це ж свідчить і ч.2 ст.11 Закону України «Про інформацію». А рішення Конституційного Суду України від 20 січня 2012 року, прийняте у відповідь на запит групи депутатів про використання персональних даних, наголошує на неправомірності вимагання конфіденційної інформації про людину та використання такої інформації без її згоди.

Таким чином, вимога навчальних закладів дати згоду на обробку персональних даних учня є АНТИКОНСТИТУЦІЙНОЮ та суперечить державним законодавчим актам та міжнародним угодам, зокрема, і самому Закону України « Про захист персональних даних».

Підписуючи згоду, ми даємо дозвіл на широке використання відомостей про себе, бо обробка персональних даних, це не що інше, як сукупність дій, пов'язаних із збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, зміною, поновленням, адаптуванням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею, в т. ч. невідомим нам третім особам і за кордон -ст.29 Закону), знеособленням, знищенням в інформаційній (автоматизованій) системі БУДЬ-ЯКОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО НАС (ст. 2 Закону)

А відтак ми самі погоджуємося на збір інформації про себе через цілодобовий автоматизований наземний чи супутниковий контроль, відеоспостереження, знімання та ідентифікацію біометричних даних на різних пропускних пунктах, відстеження наших фінансових операцій через автоматизований контроль в банках і магазинах, визначення наших місцезнаходжень та переміщень через системи турнікетів, через чіпи в мобільних телефонах. чіпи в електронних документах, чіпи, імплантовані в людські тіла... Даючи згоду на зміну, адаптацію, знищення своїх персональних даних ми піддаємо себе ризику позбутися життєвонеобхідних громадянських, економічних і соціальних прав.

Керуючись вищенаведеним та у відповідності до п.5 ч.2 ст.8 Закону Я НЕ ДАЮ ЗГОДИ на збір, обробку, використання персональних даних моїх та моєї дитини.

Оскільки Міністерство освіти не дає мені та моїй дитині документованої, завіреної печатками та підписами керівництва, гарантії на недопущення зазначених вище маніпуляцій з нашими персональними даними, а школа, будучи лише посередником у передачі наших даних Міністерству освіти, теж не може гарантувати захищеності персональних відомостей про нас та на основі всього вищезазначеного

ПРОШУ:

- не примушувати мене підписувати згоду на збір і обробку персональних даних про мене та про мою дитину, не чинити нас тиск з погрозами, оскільки я не порушую жодного з законів України;
- для здійснення навчально-виховного процесу користуватися даними про мою дитину, які досі були у розпорядженні школи, без внесення їх до будь-яких електронних баз.
Відповідь прошу надати у визначені чинним законодавством терміни за вказаною вище адресою.

Дата ________ Підпис ___________