Новые материалы
  • 11.01.2019
    Новости. Какие красивые тюрьмы для нас построили (Выпуск №56)
    Сегодня поговорим о создании концлагерей на территории России, отказах в выдаче паспорта старого образца, "презумпция...
  • 06.01.2019
    Как победить антихриста? Часть №7
    Подводим итоги к серии роликов на тему "Как победить антихриста" и говорим о том, зачем нам будет дан апокалипсис,...
  • 06.01.2019
    Как победить антихриста? Часть №6
    Последние времена подходят все ближе, и все сложнее становится не обращать на это внимания и стоять в стороне. Поэтому...
  • 06.01.2019
    Как победить антихриста? Часть №5
    В 5-й части обсудим, как решались различные вопросы при копном праве, как люди проводили голосования, решали конфликты,...
  • 05.01.2019
    Как победить антихриста? Часть №4
    В 4-й части продолжаем говорить о копном праве, территориальных громадах и том, как применить этот опыт наших предков в...
  • 04.01.2019
    Как победить антихриста? Часть №3
    В третьей части поговорим о том, как копное право помогает решать проблемы на уровне дома с жильцами и на уровне...
  • 03.01.2019
    Как победить антихриста? Часть №2
    В связи с тем, что в России сейчас принимают много наглых законопроектов, реформ, мы решили вспомнить о таком понятии,...
  • 02.01.2019
    Как победить антихриста? Часть №1
    Начинаем рассматривать вопрос о том, как победить антихриста. Мы все ближе и ближе находимся к концу света, все сильнее...
  • 28.12.2018
    Что страшнее: информационная или атомная война? Часть 3
    В третьей части видео об информационной войне мы обсудим, какими методами у населения пытаются вызвать социальную...
  • 28.12.2018
    Что страшнее: информационная или атомная война? Часть 2
    Во второй части видео об информационной войне мы поговорим о том, как уже со времен СССР на наших телеэкранах стала...
  • 28.12.2018
    Что страшнее: информационная или атомная война? Часть 1
    Пора поговорить на тему информационной войны, которая уже давно набрала обороты и останавливаться не собирается. В...
  • 24.12.2018
    Новости. После махинаций органов власти мы уже не являемся собственниками своего жилья (Выпуск №55)
    Почему, оказывается, наши собственные дома нам не принадлежат? Как дальше будет развиваться мир, по мнению технократов?...
  • 21.12.2018
    Новости. Темные силы придумали ставить ложные метки (Выпуск №54)
    В этом выпуске новостей поговорим о том, как сложно и неповторимо устроен наш мир, какие удивительные вещи в нем...
  • 17.12.2018
    Новости. Почему собираются сделать школы платными? (Выпуск №53)
    Школы хотят сделать платными, младенцам вживляют чипы и присваивают идентификационные номера, снятие биометрии в банках...
  • 10.12.2018
    Новости. Этой системе удалось обмануть людей (Выпуск №52)
    В этом выпуске мы поговорим о принудительной вакцинации, абортах, чипизации и биометрической идентификации, а также...
  • 07.12.2018
    Новости. Из Стены плача выползла змея – что это означает? (Выпуск №51)
    В Израиле родилась "красная корова апокалипсиса", а из Стены плача выползла змея -- что означают эти события? Зачем в...
  • 03.12.2018
    Новости. Если обрежут Youtube, то что делать? (Выпуск №50)
    Правда ли, что Ютуб скоро исчезнет, и как тогда будет работать наш канал? Можно ли повернуть вспять реку, и зачем? Как...
  • 30.11.2018
    Современные святые, старцы и «богословы» о метке зверя. Часть 5
    В 5-м выпуске мы поговорим о том, что собираются сделать с нашими личными данными, юридическими и биометрическими,...
  • 30.11.2018
    Современные святые, старцы и «богословы» о метке зверя. Часть 4
    В 4-й части обсудим историю присвоения людям всевозможных номеров, ИНН, СНИЛСов, ваучеров и документов, создание...

Образец заявления об отказе от обработки персональных данных в Украине

В Украине во всех государственных и частных учреждениях происходит сбор персональных данных каждого гражданина страны с целью его последующей обработки и контроля за населением! Однако, если вы не желаете делиться своими личными данными с мировым правительством, то имеете полное право от этого отказаться. Законом Украины N 2297-VI от 1.06. 2010 г. «Про захист персональних даних», ст. 6, п. 6, предусматривается возможность не давать согласие на сбор и обработку персональных данных:
Не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
Исходя из этого, вы можете написать заявление по следующему образцу и отправить его на место работы, в поликлинику, банк либо любое другое предприятие или учреждение, где вас просят подписать согласие на обработку персональных данных:

Керівнику________________________(назва установи)
_____________________________________________________
адреса _________________ ____________________________

З А Я В А
про ненадання згоди на збір та обробку персональних даних


Я,________________________________________________________________________, детально ознайомившись з текстом Закону України « Про захист персональних даних» (далі – Закон), переконався (переконалася), що цей Закон « регулює відносини, пов’язані із захистом персональних даних під час їх обробки» ( ст.1 Закону) ВИНЯТКОВО тих громадян, які бажають надати відповідним органам свої особисті дані.

В даному Законі не передбачається, що згоду на збір та обробку відомостей про себе громадянин повинен надавати ОБОВ'ЯЗКОВО, під загрозою відключення телефону, газу, електроенергії, тепла, виселення з житла, централізованого вивезення сміття, позбавлення належних за законом пільг чи будь-якого іншого тиску з боку роботодавців,, володільців, розпорядників баз даних, представників державних органів, власників телекомунікаційних систем, керівників підприємств комунального господарства, управлінь статистики та інших структур.

Підтвердженням цьому є ст.2 Закону, де сказано: «згода суб’єкта персональних даних - будь-яке документоване, зокрема, письмове ДОБРОВІЛЬНЕ волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки». А у ч.6 ст.6 Закону наголошується: « Не допускається обробка даних про фізичну особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини». Про це ж ідеться в ст.32 Конституції України, в ч.2 ст. 11 Закону України « Про інформацію». Мої права щодо вільного волевиявлення підтверджені також статями 34,35, 57,64 Конституції України.

До то ж у мене викликає занепокоєння, що у ст. 29 Закону передбачено транскордонну (закордонну) передачу цих даних без наданого мною повторного дозволу і навіть без мого відома.

Керуючись вищенаведеним та у відповідності до п.5 ч.2 ст. 8 Закону, який надає мені право «пред'являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних…», повідомляю офіційно, що я НЕ ДАЮ ЗГОДИ на збір та обробку моїх персональних даних, не маю наміру надавати інформацію про себе понад ту, яка була надана мною при укладанні договору на користування _________________________________________.

Також заявляю, що своїм волевиявленням я не порушую жодного з вищезгаданих та інших законів України і не повин_____ нести відповідальності чи покарання за ненадання згоди на збір і обробку своїх персональних даних.
На основі вищенаведеного

П Р О Ш У :

- не примушувати мене підписувати згоду на збір і обробку персональних даних та надати можливість користуватися послугами _________________________________ на основі раніше укладеного договору, в якому жодним словом не йдеться про право Вашого підприємства на збір, обробку, передачу третім, невідомим мені, особам відомостей про мене.

МОЇ ДІЇ УЗГОДЖУЮТЬСЯ З РІШЕННЯМ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ВІД 20 СІЧНЯ 2012 РОКУТА З НОРМ ЗУ «ПРО ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ».

Прошу надати мені відповідь у строки, передбачені чинним законодавством, за вищенаведеною адресою.

Дата__________________ Підпис____________________

Пример заявления


Если вы уже подисали соглашение на использование и обработку персональных данных по незнанию, а теперь хотите его отозвать, напишите заявление по следующему образцу:

Керівнику________________________(назва установи)
Адреса______________________________________________
Від кого ____________________________________________

ЗАЯВА

про відмову від надання згоди на збір та обробку персональних даних


Мною у ____ (назва закладу, відділення) у _____ (місяць, рік) була проведена операція (назва операції, послуги тощо) з (продажу, покупки тощо).
Тільки після проведення операції побачив(ла) (на квитанції, у договорі) фразу «Згоден на обробку будь-яких моїх персональних даних з метою надання _____ послуг», під якою я помилково поставив(ла) свій підпис.

Я не згоден (не згодна) з цією фразою. І якби знав(ла) про неї, то не став(ла) би проводити таку операцію в банку.

Згідно з пп.11 п.2 ст. 8 Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI «суб’єкт персональних даних має право відкликати згоду на обробку персональних даних».

Цією Заявою повідомляю Вас, що згідно з пп.11 п.2 ст.8 Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI я відкликаю усі свої згоди на обробку будь-яких моїх персональних даних з метою надання _____ послуг, які надавав раніше вашому банку.


Дата _______ Підпис ___________
Однако вы должны понимать, что полностью аннулировать данное ранее согласие нельзя. Как минимум вы сможете отозвать согласие относительно последующей обработки данных, однако уже обработанные данные таковыми и останутся. А у многих и вовсе есть подозрение, что отказ от обработки – это лишь способ усыпить нашу бдительность, ведь данные-то все равно остаются в распоряжении вышестоящих огранов. Но это лучше бездействия: официальный отказ, во-первых, станет вашим сознательным шагом к спасению души перед Богом, а во-вторых – в случае необходимости поможет вам отстаивать свои права в суде.


Как написать заявление об отказе от обработки персональных данных ребенка

Тот же самый Закон «Про захист персональних даних» защищает ваши права и тогда, когда согласие на обработку данных требуется от вас и вашего несовершеннолетнего ребенка. В этом случае тоже следует написать заявление на имя директора учебного заведения, заведующего детским садиком, директора больницы или заведующего отделения и т. п. Вот образец:

Директору____________________ (назва навчального закладу)
батька (матері)___________________(клас та прізвище дитини)
_________________________________(прізвище одного з батьків)
Адреса________________________________________________________

ЗАЯВА

про ненадання згоди на збір та обробку персональних даних

Я,__________, детально ознайомившись з текстом Закону України «Про захист персональних даних» (далі - Закон), пересвідчився (пересвідчилася), що згода на збір та обробку персональних даних - це ДОБРОВІЛЬНЕ волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку персональних даних (в нашому випадку - моїх та моєї дитини (ст.2 Закону). А отже, як далі свідчить ч.6 ст.6 Закону, «НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ обробка даних про фізичну особу БЕЗ її ЗГОДИ» (без згоди повноправних представників малолітньої чи неповнолітньої дитини).

Наші права на недоторканість інформації особистого характеру захищені ст.32 Конституції України, згідно з якою «не допускається збір, зберігання, використання та розповсюдження конфіденційної інформації про особистість без її згоди, крім випадків визначених законом і лише в інтересах національної безпеки, економічних благ та прав людини». Про це ж свідчить і ч.2 ст.11 Закону України «Про інформацію». А рішення Конституційного Суду України від 20 січня 2012 року, прийняте у відповідь на запит групи депутатів про використання персональних даних, наголошує на неправомірності вимагання конфіденційної інформації про людину та використання такої інформації без її згоди.

Таким чином, вимога навчальних закладів дати згоду на обробку персональних даних учня є АНТИКОНСТИТУЦІЙНОЮ та суперечить державним законодавчим актам та міжнародним угодам, зокрема, і самому Закону України « Про захист персональних даних».

Підписуючи згоду, ми даємо дозвіл на широке використання відомостей про себе, бо обробка персональних даних, це не що інше, як сукупність дій, пов'язаних із збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, зміною, поновленням, адаптуванням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею, в т. ч. невідомим нам третім особам і за кордон -ст.29 Закону), знеособленням, знищенням в інформаційній (автоматизованій) системі БУДЬ-ЯКОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО НАС (ст. 2 Закону)

А відтак ми самі погоджуємося на збір інформації про себе через цілодобовий автоматизований наземний чи супутниковий контроль, відеоспостереження, знімання та ідентифікацію біометричних даних на різних пропускних пунктах, відстеження наших фінансових операцій через автоматизований контроль в банках і магазинах, визначення наших місцезнаходжень та переміщень через системи турнікетів, через чіпи в мобільних телефонах. чіпи в електронних документах, чіпи, імплантовані в людські тіла... Даючи згоду на зміну, адаптацію, знищення своїх персональних даних ми піддаємо себе ризику позбутися життєвонеобхідних громадянських, економічних і соціальних прав.

Керуючись вищенаведеним та у відповідності до п.5 ч.2 ст.8 Закону Я НЕ ДАЮ ЗГОДИ на збір, обробку, використання персональних даних моїх та моєї дитини.

Оскільки Міністерство освіти не дає мені та моїй дитині документованої, завіреної печатками та підписами керівництва, гарантії на недопущення зазначених вище маніпуляцій з нашими персональними даними, а школа, будучи лише посередником у передачі наших даних Міністерству освіти, теж не може гарантувати захищеності персональних відомостей про нас та на основі всього вищезазначеного

ПРОШУ:

- не примушувати мене підписувати згоду на збір і обробку персональних даних про мене та про мою дитину, не чинити нас тиск з погрозами, оскільки я не порушую жодного з законів України;
- для здійснення навчально-виховного процесу користуватися даними про мою дитину, які досі були у розпорядженні школи, без внесення їх до будь-яких електронних баз.
Відповідь прошу надати у визначені чинним законодавством терміни за вказаною вище адресою.

Дата ________ Підпис ___________